Üsküp YEE’den, Türkoloji Bölümlerine Kitap Desteği

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’nın destek ve himayeleri ile Makedonya'nın en köklü üniversitesi olan Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi'nin Türkoloji Bölümü kütüphanesine; Türk tarihi, Türk edebiyatı, Türk dili alanlarında yayınlanan 1.050 kitap hediye etti.

Üsküp Aziz Kiril Üniversitesinde gerçekleştirilen programa Büyükelçi Tülin Erkal Kara, Üsküp YEE Müdürü Dr. Şemsettin Şeker, bölüm öğretmen ve akademisyenleri katıldı.

Bölüm öğrencileri ve akademisyenlerle bir süre sohbet eden Büyükelçi Kara, yaptığı açıklamada Makedonya'nın Türkiye Cumhuriyeti için taşıdığı öneme değindi. Bunun gereği Makedonya'nın köklü bir üniversitesinin Türkoloji Bölümüne, öğrenci ve akademisyenlerden gelen talepler doğrultusunda verilen desteklerin, Üsküp YEE aracılığı ile sürdürüleceğinin altını çizdi.

Üsküp YEE Müdürü Dr. Şemsettin Şeker ise hediye edilen kitapların Türk Dili ve Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrenciler ve akademisyenler için özenle seçildiğini dile getirdi. Verilen desteğin öğrencilerin başarılarına katkı sunarken, akademisyen ve araştırmacı öğretmenlerin de alanlarıyla ilgili daha fazla araştırma yapmalarına olanak sağlayacağına inandıklarını kaydetti.