Панел дискусија под наслов „Духовното наследство од отоманска Румелија до денешницата“

Yazıcı-dostu sürüm

По повод 21 декември – Ден на турска настава во организација на Институтот Јунус Емре, Фондација на стрелци и Меѓународниот Балкански Универзитет во конференциската сала на ИБУ со присуство на Претседателот на Големото Национално Собрание на Турција проф. д-р. Мустафа Шентоп се одржа панел дискусијата со наслов „Духовното наследство од отоманска Румелија до денешницата“. 

 На настанот пригодни обраќања имаа Ректорот на Меѓународниот Балкански Универзитет проф. д-р. Мехмет Дурсун Ердем, Претседателот на Советодавниот совет и на Управниот одбор на Меѓународниот Балкански Универзитет Ајдован Адемоски, членот на Советодавниот совет и Претседател на Управен одбор на Фондација на стрелци Хајдар Али Јлдз, Претседателот на Уставен Суд на Република Северна Македонија Салих Мурат и Претседателот на Големото Национално Собрание на Турција проф. д-р. Мустафа Шентоп.

 По пригодните обраќања се премина на панел дискусијата.
Институт Јунус Емре