Büyükelçi Tülin Erkal Kara, Sande Şterioski İlkokulunu Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün Türk Masal Saati etkinliği kapsamında kitap hediye ettiği Sande Şterioski İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada büyük bir ilgiyle karşılanan Büyükelçi Türkçe eğitim veren öğrenciler ve okulun öğretmenleriyle bir araya geldi.

Büyükelçi Erkal Kara burada yaptığı konuşmada “Okulların çeşitli dillerde eğitim vermesi okulun zenginliğini göstermektedir. Bu zenginliği Şande Staryoski’de gördüm. Üç dilde eğitim verilmesinde fevkalade memnun oldum. Ben yurt dışında doğdum ve ilk eğitimimi dışarıda gördüm. Bu zenginliği oralarda görememiştim. Görüyorum ki çocukların yüzü gülüyor. Bu zenginliği muhafaza etmişler, Makedon yetkililere bunun için teşekkür ediyorum. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü bu okula 250 kitap hediye etti. Ayrıca bu yardımlar devam edecektir. Makedonya bizim için dost bir ülkedir. Dostlarımıza destek olmaya, yardım etmeye devam edeceğiz. Öğretmenlere ve okula teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Büyükelçi Tülin Erkal Kara, ziyaret sebebi ile ilgili şunları söyledi:  “Okula Üsküp YEE Türk Masal Saati etkinliği münasebetiyle 250 kitap hediye etmiştir. Bu vesileyle okulu ziyaret edip okulun varsa sorunlarını öğrenip bunlara çözüm bulma ve okula destek olma gayesiyle geldik. Büyükelçilik olarak vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın olduğu her yerde bulunup onların problemlerine çözüm bulmak istiyoruz.”

Daha sonra beraberindeki heyetle “Türk Masal Saati” Etkinliğinin düzenlendiği salona geçen Büyükelçi, 800 öğrenci ve velilere hitabında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle yaklaşmakta olan 23 Nisan Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ülkemizin nadide kültürünün nesilden nesile aktarıldığı, insanlığımızın temellerinin derin bir geçmişe uzanan birikimini ve temiz duygularla harmanlayarak çocuklarımıza miras bıraktığı masallarımızı hep beraber dinleme fırsatına sahip olacağımız bu güzel etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Bir kültür mozaiği olan Makedonya bir arada, huzur ve uyum içinde yaşamanın mümkün olduğunu tüm dünyaya göstermektedir. Bu mozaiğin önemi ve parçası olan soydaşlarımız da ülkemiz ile Makedonya arasındaki bağı her daim güçlü kılmaktadır.”