Türkçe Eğitim Bayramı Üsküp'te Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlandı.

Yunus Emre Enstitüsü ile TİKA'nın destekleriyle Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları - MATÜSİTEB iş birliğinde “Balkanlar ve Doğu Avrupa’da Türk Kültürünün Kaybolan Değerleri” Sempozyumu ve 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

‘’Balkanlar ve Doğu Avrupa’da Türk Kültürünün Kaybolan Değerleri’’ konulu sempozyum Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

13 ülkeden 20 bilim insanının katılımıyla düzenlenen sempozyumun ardından ‘’21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı Merkezi Tören Resepsiyonu’’ düzenlendi.

Atalardan miras kalan dostluğun korunması ve geliştirilmesi vurgusu yapılan resepsiyonda, Türk toplumunu temsil eden genç nesillerin Türk dilinin yanı sıra tüm alanlarda kaliteli bir eğitim almasına ve bunun için uygun şartların temin edilmesine yönelik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgi ve desteğinin Kuzey Makedonya makamlarıyla iş birliği içerisinde devam edeceğinin altı çizildi.

Program kapsamında Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim gören ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Anadilimiz Türkçe” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi.

Resepsiyon müzik dinletisi ile sona erdi.