“Asya’dan Anadolu’ya Türklerin Göçü” Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü ressam Rauf Tuncer'in "Asya'dan Anadolu'ya Türklerin Göçü" adlı resim sergisinin açılışı Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezinin organizasyonunda 16 Eylül 2015 tarihinde Makedonya Halk Tiyatrosu’nda (MNT) gerçekleştirildi. Serginin açılış törenine T.C. Üsküp Büyükelçisi Sayın Ömür Şölendil, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Salih Murat, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi, T.C Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Sayın Bünyamin Kutlu, MANU Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Numan Aruç, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Sayın İsmail Kocayusufoğlu, MATUSİTEB Başkanı Sayın Tahsin İbrahim ve çok sayıda Makedonyalı sanatsever katıldı.

T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, yapmış olduğu selamlama konuşmasında, "Bu güzel sergi, bir parça olsun yaşanan sıkıntılı ve acılı günlerimizde yüreklerimize ferahlık getirmektedir. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum, onları saygıyla anıyorum. Yüzyıllarca aynı tarihi, aynı coğrafyayı, aynı kültürü paylaştığımız bu güzel memleketin, güzel insanlarıyla her alanda olduğu gibi kültür alanında da ilişkilerimizi daha da geliştirerek sürdürme kararlığındayız." ifadelerini kullanmıştır.

           Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi selamlama konuşmasında; “Geçmişin değerlerini geleceğe taşıma endişesi ile çalışan Rauf Tuncer, Orta Asya’nın gerek İslamiyet öncesi gerek İslamiyet sonrası kültürel mirasını günümüz sanat eserleriyle birleştiren, sanatın evrenselliğine inanan bir sanatçıdır.” ifadelerini kullanmıştır.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ise selamlama konuşmasında, "Rauf Tuncer klasikle moderni, eskiyle yeniyi, doğuyla batıyı resimlerinde en iyi şekilde buluşturan ressamlarımızdan biridir." ifadelerini kullanmıştır.

Serginin müellifi Rauf Tuncer, "Aynı coğrafyayı, aynı kültürü paylaştığımız Makedonya halkı Orta Asya'dan başlayarak Anadolu'ya kadar gelen kültürümüzün çeşitli nüvelerini konu eden resimlerin içinde umarım kendilerini bulabilecekler." şeklinde konuştu.

“Asya’dan Anadolu’ya Türklerin Göçü” Sergisi Makedon Halk Tiyatrosunda (MNT) 23 Eylül 2015 tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.