“Deveran Aralığı” Resim Sergisi Üsküp’te

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle Betül Burnaz'ın "Deveran Aralığı" adlı resim sergisi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açıldı.

Burnaz tarafından akrilik tekniğinin çalışıldığı ve Lafz-ı Celil, yani Allah isminin Arapça yazımını deformasyona tabi tutarak grafikler halinde soyut arka planların üzerine yerleştirildiği toplam 33 eser sanatseverlerle buluştu.

 Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tarihi Türk Çarşısı Çifte Hamam Sanat Galerisi’nde 17 Şubat Cuma günü açılışı gerçekleştirilen sergiye M.C. Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Anadolu Ajansı Arnavutça ve Makedonca Editörü Adnan İdriz, TRT Üsküp Temsilcisi Bekim Muhtareviç, M.C. İslam Birliği Temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Avrupa’da ve Balkanlar’ın birçok şehrinde açılışı gerçekleştirilen ve çizgiye, farklı bir perspektif getirerek, mükemmelin sadece “O” olabileceğini, “O”nun veçhinin her yerde ve her şekilde var olacağını ve pek tabii yazılabileceğini, çizilebileceğini, söylenebileceğini, kendine göre bir tasarımla ifade eden Burnaz’ın “Deveran Aralığı” resim sergisi 23 Şubat tarihine kadar ziyarete açık kaldı.