Kerem Görsev Trio, Manastır Oda Orkestrası ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Üsküp Kültür Sanat Müdürlüğü işbirliğinde Manastır ve Üsküp şehirlerinde Makedonyalı müzikseverlerle buluşan Kerem Görsev Trio grubu izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

05 Kasım 2015 tarihinde Manastır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Dünya Müziği Festivali"nin ve 06 Kasım 2015 tarihinde, Üsküp Ordu Evi Salonunda  “Sonbahar Müzik Şöleni Festivali”nin açılışında Kerem Görsev Trio Grubu, şef Saşo Tatarçevski yönetimindeki Manastır Oda Orkestrası ile ortak iki konsere imza attı.

Caz müziğin güçlü yorumcusu, dünyaca ünlü piyanist Kerem Görsev ve Trio Grubu, orkestra şefi Saşo Tatarçevski’nin yönettiği Manastır Oda Orkestrasının eşlik ettiği konser tek kelime ile muhteşemdi. Klasik müziğin ve cazın büyüleyici yorumlarının sahnelendiği konseri izleyiciler baştan sona keyif alarak izlediler. Konserde Kerem Görsev Trio, Manastır Oda Orkestrası ile Kerem Görsev’in bestelerinden oluşan parçaları ve çok ünlü klasik müzik eserlerinden oluşan repertuvarı birlikte icra ettiler.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ile Üsküp Kültür ve Sanat Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşen  “Sonbahar Müzik Şöleni Festivali”nin seçkin konuğu Kerem Görsev Trio, konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında izlenimlerini, duygularını ve memnuniyetini şöyle dile getirdi; 

“Manastır Oda Orkestrasıyla birlikte, orkestra şefi Saşo Tatarçevski’nin yönetiminde 05 Kasım 2015 tarihinde Manastır’da vermiş olduğumuz konserden son derece memnunum.  Seyirciye özellikle şahsi bestelerimden parçalar seslendirerek iyi müzikler çaldıklarını” ifade etmiştir. Görsev ayrıca “Manastır’daki konseri, davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız ile birlikte icra ettiklerini; güzel konserlerle Makedonya’da, Türkiye’yi ve Türk müziğini temsil etmekten son derece mutlu olduğunu” belirtmiştir.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı basın yayına yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye'de ve dünyada çok önemli konserlere imza atan Kerem Görsev Trio Grubu’nun, Manastırda Manastır Oda Orkestrasıyla birlikte muhteşem bir konsere imza attığını” belirterek böyle bir organizasyonu Üsküp Kültür Sanat Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Samsakçı ayrıca, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’nün, Makedonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir “kültür köprüsü” işlevi gördüğünü, Türkiye'den önemli sanatçı ve bilim adamlarını Makedonya'ya getirdiklerini, Makedonya'nın bilim insanlarını ve sanatçılarını ise Türkiye'ye götürdüklerini; bu vesileyle iki dost ülke kültür ve sanatını tanıtmaktan gurur ve memnuniyet duyduklarını” ifade etmiştir.