Klasik Türk Edebiyatı’na Damga Vuran Üsküplü Şair ve Yazarlar

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi’nin organizasyonunda, 26 Şubat 2015 Perşembe günü Saat 19.00’da, Buşi Otel Konferans salonunda, Kocaeli Üniversitesi Türk Dili Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu tarafından ‘’Üsküp ve Çevresinde Klasik Türk Şiirinin İzleri’’ konulu konferans düzenlendi.    

Konferansa, Makedonya’daki Türk şairlerinin yanı sıra, bilim adamları, ESRA Üniversitesi Rektörü Yordan Plevnej, M.C. Kültür Bakanlığı Müzecilik Faaliyetleri yöneticisi Aleksandar Yordanovski, MANU Araştırma Görevlisi Prof. Dr. Numan Aruç, Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Baki, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim,   öğretmenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Üsküp şehrinde yaşayan Divan edebiyatı şair ve yazarlarının Klasik Türk Edebiyatı’na yapmış oldukları katkılar hakkında gerçekleştirdiği konuşmasında; “Üsküp, yetiştirdiği 19 Türk şairiyle, klasik Türk şiirine katkıda bulunmuş önemli bir merkezdir. Bunlara bir de biyografik eserlere girmeyenleri eklersek, bu sayının daha da kabarık olacağı aşikârdır” olduğunu ifade etmiştir.

Konferans, katılımcılara sunulan ikramın ardından sona ermiştir.