“Makedonya’da Osmanlı’nın Kültürel Etkileri Sergisi”

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi, Kumanova Müzesi, Makedonya Mücadelesi Müzesi ve En Küçük Müzeler işbirliği ile 16 Şubat 2015 tarihinde Üsküp Tarihi Çifte Hamam’da Daniela Nikolova küratörlüğünde “Makedonya'da Osmanlı'nın Kültürel Etkileri” isimli serginin ikincisinin açılışını yaptı.

Sergiye T.C. Üsküp Büyükelçisi İkinci Kâtibi Yusuf Ziya Kenar, T.C. Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bünyamin Kutlu, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, M.C. Kültür Bakanı Müsteşarı Behicüddin Şehabi, Çayır Belediye Başkan Vekili Süleyman Baki, Halkbank Üsküp Genel Müdürü Necdet Palakçı, M.C. Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Müdürü Muhittin Kahveci, Ramstore Genel Müdürü İbrahim Kesemen; dernek başkanları, öğretmenler, aydınlar, öğrenciler ve diğer konuklar katıldı.

Makedonya’nın 16. ve 19. Yüzyıllar arası dönemi kapsayan ve birincisini 26 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz sergimizin ikincisini 1 yıl aranın ardından aynı gerçekleştirdik. Bu sergimizde, 18.19. ve 20. yy Osmanlı dönemi yaşantısına ait 120’ye yakın tekstil, kıyafet, otantik oda, bakır, kalay ile kiremit yapımı eserleri, Makedonya Milli Müzesi Danışmanı Sayın Daniela Nikolova'nın küratörlüğünde sergileme fırsatı yakaladık. Etkinliğimizde ayrıca Makedonya Halk Oyunları Topluluğu sanatçıları, geleneksel Makedon-Türk müziği ezgilerinden oluşan potporiler ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.