Makedonya’da Yörük Kültürü Canlandırıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği “Makedonya Yörük Kültüründe Kına Gecesi Canlı Sergisi” 11 Haziran 2015 tarihinde, Üsküp çarşısındaki tarihi mekân Kurşunlu Han’da gerçekleştirildi.

Programa katılan misafirler, Yörük ‘’Kına Gecesi’’ âdetlerinde seslendirilen duygusal manileri ve türküleri dinlemenin yanı sıra, kına gecesinde kullanılan yöresel Yörük kıyafetlerini canlı şekilde gözlemleme imkânı buldular.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay, İran Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sait Sadek Muhammed, Halkbank AD Makedonya Genel Müdürü Necdet Palakçı, MATTO Başkanı Eyüp Kahveci, Türk Hava Yolları Üsküp Müdürü Sadrettin Tuncer; Üsküplü soydaşlarla birlikte, Arnavut, Makedon, Boşnak, Romen katılımcılar, yabancı ülke muadil kurum temsilcilerinden oluşan yoğun bir izleyici kitlesi ve çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.

Sanat hayatında 40 yılı geride bırakan Makedonya'nın en tanınmış mizah ustası Behiç İbrahim'in de yöresel şiveyle sergilediği mizah gösterisi izleyicilerden tam not alırken, geleneksel kına gecesi etkinliğinde katılımcılara çerez ve kına hediye edildi.