Namık Kemal Üsküp'te Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün Kütüphane Sohbetleri kapsamında bu ay Türk Edebiyatının önemli şahsiyetlerinden Namık Kemal ele alındı.

12 Mayıs 2016 tarihinde Üsküp Yunus Emre Enstitüsünde yapılan etkinlikte, vatan şairi Namık Kemal’in eserleri, edebî anlayışı ve Türk Edebiyatına katkıları Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Samsakçı’nın sunumuyla ele alındı.

Namık Kemal’in doğduğu tarihi, yaşadığı yeri ve yazdığı eserlerini anlatmaktansa farklı bir yaklaşımla Namık Kemal’i anlatan Samsakçı, genel bir çerçeve çizip Namık Kemal’in Türk Edebiyatı tarihinde ne yaptığını biraz daha farklı bir açıdan görmek ve göstermek istediğini söyleyerek, “Namık Kemal, çok da uzun sayılamayacak bir ömür sürdü fakat çok ciddi işler başardı. Hem devrine hem de kendi devrinden sonrasına büyük bir etki yaptı. Namık Kemal, devrinin en sert ama en tesirli cümlelerini sarf etmiş, mısralarını kurmuş ve nesillerce mısraları dilden dile dolaşmış büyük bir şairdir” sözlerini dile getirdi.

Program, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Projesi ile Makedonya’da bulunan öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katkılarıyla devam etti.