Nasreddin Hoca ve Itar Peyo Üsküp'te Aynı Sahnede

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü Türk Bilgesi Nasreddin Hoca ve “Ruh İkizi” Makedon Masal Kahramanı Itar (Kurnaz) Peyo Aynı Sahnedeydi

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Makedon – Türk ortak kültürel değerlerin tanıtılmasına yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. 3 Kasım 2015 tarihinde Makedonya Ordu Evi Salonu’nda "Nasreddin Hoca ve İtar (Kurnaz) Peyo" adlı tiyatro temsili Türk, Makedon ve Arnavut seyircilerin beğenisine sunuldu.

Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncusu Cenap Samet tarafından hazırlanan ve sahneye konulan tiyatro temsilinde, Nasreddin Hoca’nın fıkraları ile Makedon masal kahramanı İtar Peyo'nun fıkralarındaki ortak temalar ilkokul öğrencileri tarafından Türkçe ve Makedonca olarak sahnelendi.

TİKA Makedonya Program Koordinatörlüğü ve MATÜSİTEB’in desteklediği tiyatro temsiline, Halk Bank AD Üsküp İcra Kurulu Başkanı Necdet Palakçı, TİKA Makedonya Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Atilla Klinçe, Üsküp Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gönül Bayraktar’ın yanı sıra Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Plasnitsa gibi Makedonya’nın farklı bölgelerinden gelen Türk, Makedon ve Arnavut öğrenciler ve öğretmenleri katıldılar.