Üsküp’te “Bir Dava Adamı Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı” Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Üsküp Büyükelçiliği işbirliğiyle, 11 Mart Cuma günü “Bir Dava Adamı Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı” konulu bir panel düzenlendi.

Stone Bridge Oteli’nin konferans salonunda gerçekleştirilen programa; M.C. Devlet Bakanı Necdet Mustafa, T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, T.C. Makedonya Cumhuriyeti Manastır Fahri Konsolosu Aydoğan Ademovski,  M.C. Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüdin Şehabi,  Türk Milli Birlik Hareket Partisi Başkanı Erdoğan Saraç, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Hakan Özçelik, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin Kutlu, diğer Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Panel bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkanlığını Kalkandelen Devlet Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Süleyman Baki'nin üstlendiği oturumda Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Râsih Selçuk Uysal “İstiklâl Marşının Kabulü” ve İştip Gotse Delcev Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel “Bir Dava Adamı Mehmet Âkif Ersoy” başlıklı bildirilerini sundular. Her iki konuşmacı İstiklâl Marşı’nın yazılış hikâyesini anlatırken,  katılımcılara Mehmet Âkif Ersoy’un hayatıyla ilgili önemli bilgiler verip şairin fikirleri, sanatı ve dava anlayışını ele aldılar.