Üsküp’te “Çocuk Dergiciliğinin Topluma Etkisi” Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Köprü Kültür, Sanat ve Eğitim Derneğinin de katkılarıyla 18 Kasım 2016 tarihinde “Çocuk Dergiciliğinin Topluma Etkisi” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

2009 yılında yayın hayatına başlayan Kardelen Eğlenceli Eğitim ve Kültür Dergisi'nin ellinci sayısı vesilesiyle gerçekleşen programda Türkiye’de yayınlanan “Birdirbir” Dergisi Editörü Fatma Hatice Durmuş, Kardelen Yayın Kurulu Üyesi Sezen Seyfullah ve Kardelen Genel Yayın Yönetmeni Muhsin Kurtiş birer sunum yaptı.

Konuşmasında çocuk dergiciliğinin toplumun kültürel hayatına olan katkısından bahseden Durmuş, ayrıca derginin hazırlayanlar için okul niteliğine sahip olduğunu vurguladı. Sezen Seyfullah ise çocuk dergisinde yazmanın zorluklarından bahsederken “Çocuk dergisinde yazma sorumluluğunun önemini Kardelen dergisi sayesinde öğrendim. Çocuklara yazı yazmak ayrı bir yetenek istiyor” ifadelerini kullandı. Çocuk dergilerinin çocuklara olan katkısına değinen Muhsin Kurtiş, sunumunda “Çocuk dergileri çocuklarda öğrenme ve öğrendiğini hayata geçirme isteğini canlı tutmaktadır” ifadelerini kullandı.

Söyleşi, dergide geçmişten günümüze kadar katkısı olan gönüllülerin çektirdiği toplu fotoğrafla sona erdi.