Üsküp’te “Sözlü Halk Ürünleri: Makedon ve Türk Deyim ve Atasözlerinde Benzerlikler” Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya  "Marko Tsepenkov" Folklor Enstitüsü işbirliğiyle “Sözlü Halk Ürünleri: Makedon ve Türk Deyim ve Atasözlerinde Benzerlikler” konulu panel gerçekleştirildi.

Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Aktan Ago'nun yaptığı panele konuşmacı olarak Türkiye'den Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Makedonya'dan ise Prof. Dr. Vesna Petreska ile Prof. Dr. Bone Veliçkovski katıldı. Panele ayrıca T.C. Üsküp Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Yusuf Ziya Kenar, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü İsmail Kocayusufoğlu, Halkbank A.D. Skopje İcra Kurulu Başkanı Necdet Palakçı, Türk Milli Birlik Hareket Partisi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Makedon Folklor Enstitüsü MarkoTsepenkov Müdürü Zoranço Malinov, Makedonya Hükümeti Kriz Yönetimi Müdür Yardımcısı Mutahir Maksut ve çok sayıda seçkin konuk katıldı.

Türk ve Makedon milletlerinin yüzyıllardır beraber yaşadıkları bu coğrafyada edindikleri ortak değerler, atasözleri ve deyimler ekseninde Makedon ve Türk deyim ve atasözlerinde benzerlikler ele alındı. Her iki halkın ortak hafızasının en belirgin yansımalarından olan ve günümüzde dahi güncelliklerini muhafaza eden bu birikimler, bilimsel ölçekte değerlendirildi.