Üsküp’te Türk Filmleri Haftası Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yerli Düşünce Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başta olmak üzere birçok kurumun desteklediği “Türk Filmleri Haftası” Üsküp'te gerçekleşti.

Açılış programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Beycan İlyas, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behuciddin Şehabi, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve ülkedeki birçok resmi kurum ve kuruluşun temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra usta yönetmen Osman Sınav'ın "Uzun Hikâye" filminin gösterimi gerçekleşti.

Türk Film Haftası projesi açılış galasına ayrıca Osman Sınav, Öner Kılıç, Murat Şeker, Ahmet Sönmez, Ali Tanrıverdi, Ahmet Edebali gibi birçok usta yönetmen, senarist ve yapımcı katıldı.

Emre Kızılırmak, Derya Şensoy, Ayçin İnci, Turgay Kılıç, Burak Demir gibi birçok oyuncunun katılım gösterdiği etkinlikte boyunca "Uzun Hikâye", "Çakallarla Dans 4", "Çanakkale Yolun Sonu", "Elveda Katya" ve "Annemin Yarası" filmleri Üsküp Ticaret Merkezi Millenium Sinema Salonu'nda ücretsiz olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.