Üsküp’te “Türkçe Sesletim ve Duyumsama Atölyesi” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye ile bağ kurmak, Türkçeyi doğru sesletmek, anlaşılır konuşmak, doğru vurgu ve beden diliyle kendini ifade etmek isteyenlere yönelik bir dil pratik çalışması olan atölyeye çok sayıda davetli katıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula da Enstitütü olarak önemli bir faaliyeti tertip etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkçe öğrenenlerin daha ihtisaslı Türkçeyi kullanabilme, mesleki anlamda da Türkçelerini geliştirmek konusunda ek destekler verdiklerini kaydeden Kula, ses sanatçısı Mert Talat Dilekçioğlu’nun tecrübelerini katılımcılarla paylaşacağını belirtti.

Kula, “Yaklaşık 40 kişilik bir katılım öngörüldü pandemi dolayısıyla. Bu program bundan önce Pakistan’da gerçekleşti, bugün buradayız, ardından da Arnavutluk ile birlikte birçok ülkede yapılmaya devam edilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

 Atölye iki oturum şekinde  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine uygun olarak gerçekleştirildi.

 “Kuzey Makedonya halkı da en az Türkiye’deki dostları kadar misafirperver.”

Ses sanatçısı Mert Talat Dilekçioğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Atölyeye gösterilen katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dilekçioğlu, “Öğrencilerimiz katılımcıydı da aynı zamanda. Çünkü bizim atölyemiz tek başına didaktik bir etkinlik değil. Türkçe sesletim atölyesi ve duyumsama diyoruz. Duyumsama buradaki şu demek; bir drama yöntemiyle etkileşim kurabilmek.” ifadelerini kullandı.

Program ile kültürel etkileşim gerçekleştirdiklerini ifade eden Dilekçioğlu, “Atölye çok güzel geçti. Şu beni çok heyecanlatırdı Türk vatandaşı olarak, Türkçeye ilgi özellikle son dönemde oldukça fazla.” dedi.

Ders verilen yerde heyecanın oluşmasının önemine dikkati çeken Dilekçioğlu, “Hep şunu söyleriz Türkler çok misafirperverdir diye. Ben öyle görüyorum ki Kuzey Makedonya halkı da en az Türkiye’deki dostları kadar misafirperverler.” şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gösterilen atölye katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.

Mert Talat Dilekçioğlu kimdir?

Mert Talat Dilekçioğlu, 1983 Ankara doğumlu Başkent Oyun Atölyesi ve Devlet Tiyatroları misafir sanatçısıdır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur. Spikerlik, radyo, reklam ve tiyatro oyunculuğu dallarında birçok ödülü bulunmakta, aktif olarak seslendirme ve oyunculuk yapmaktadır. Dizi ve yarışma programı olmak üzere birçok televizyon projesinde yer almıştır. 

Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde görev yapan Dilekçioğlu, aynı zamanda bireysel ve kurumsal olarak çeşitli alanlarda atölyeler kurarak eğitim vermeye devam etmektedir.