“Yabancılara Türkçe Öğretiminde Dört Temel Dil Becerisi ve Dil Bilgisi” Eğitim Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Türkçeyi ve Türk kültürünü yaygınlaştırmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında hizmetlerini sürdürmektedir. Kuzey Makedonya’nın Üsküp ve diğer şehirlerinde Türkçe öğretmenlerine, Maarif Vakfı okullarında görev yapan Türkçe öğretmenlerine ve Makedonya’da Türkoloji bölümlerinde görev yapmakta olan akademisyenlere yönelik “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Dört Temel Dil Becerisi ve Dil Bilgisi” konulu seminer verilmiştir.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ve Uzman Yardımcısı Hamza Salduz tarafından verilen seminerlerde Türkçenin öğretiminde temel becerilerin öneminden bahsedilmiştir. Dil öğretiminde dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin önemi ve bu becerilerin öğretimi ile ilgili etkinlik örnekleri katılımcılarla paylaşılmıştır. Becerilere derslerde ne kadar ağırlık verilmeli, dil öğretimine hangi beceriden başlanmalı gibi sorulara seminerde cevap verilmiştir. Dil bilgisi öğretiminde ADP (Avrupa Dil Portfolyosu)’ye göre sıralamanın nasıl olması gerektiği ve hangi gramer konularına öncelik verilmesi gerektiği hususlarında katılımcılarla bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Seminerler sonunda soru cevap bölümü yapılarak katılımcıların görüşlerini paylaşmaları ve akıllarına takılanları sormalarına fırsat tanınmıştır.

Seminerler katılımcılarının yoğun ilgileriyle tamamlanmış olup seminerlere katılan katılımcılara Enstitü Müdürü Serhat Kula ve Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu tarafından katılım belgesi verilmiştir.

 

Diğer Etkinlikler

2010 yılından bu yana Türkçe eğitiminde yaklaşık 5000 öğrenci sayısı ve Kuzey Makedonya’nın en önemli devlet kurumları...