“Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez”

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle sahnelenen “Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez” meddah oyunu Avrupa turuna Üsküp’ten başladı.

Kıvanç Nalça tarafından Ordu Evi’nde sahnelenen oyuna Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Balkan Üniversitesi katkı sundu.

Yunus Emre’nin “Divan”ı ve menkıbelerinden hareketle Kıvanç Nalça tarafından hazırlanan dramatik meddah öyküsü, Esin Öner tarafından sahneye uyarlandı ve yönetildi. Oyunda; Yunus Emre’nin Moğol istilası altındaki Anadolu’da önce “Yoksul Yunus”, sonra “Derviş Yunus”, ardından “Yunus Emre” evresine geçerek yüzyıllar ötesine seslenen büyük bir şair ve mutasavvıf, yani “Bizim Yunus” olarak ortaya çıkışı anlatıldı. Yunus Emre’nin en güzel şiirlerine de yer verilen oyun, Makedonyalı seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Gösteriye, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Şener Bilali, T.C. Maarif Vakfı Üsküp Müdürü Mustafa Dillioğlu, Türkoloji Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gedizli ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sait Kıymaz, Üsküp Türk Tiyatrosu eski müdürü Atilla Klinçe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Haberin videosu içni tıklayınız.