‘’Balkanlar'da Türkçe ve Türk Edebiyatı" Konulu Panel Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (MATÜSİTEB), 19 Aralık 2015 tarihinde Gostivar ADEKSAM Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi’nde "Balkanlar'da Türkçe ve Türk Edebiyatı" konulu panel düzenledi. 

Panele, T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca gibi isimler katıldı.

Sayın Şölendil konuşmasında, kültürün yaşatılması ile insanlar arasındaki iletişimin sürdürülmesinde dilin son derece önemli olduğunu belirtti. "Gençlerden tek isteğimiz eğitim hayatlarına katkı sağlayan öğretmenlerinden en iyi şekilde faydalanmalarıdır." ifadelerini kullandı. MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim ise konuşmasında; ’’21 Aralık Makedonya Türkleri için son derece önemli bir gündür. Bu yıl dokuzuncu kez bu önemli bayramın kutlama sevinci ve heyecanıyla düzenlediğimiz etkinliklerimizde eğitimde kutsal mesleği üstlenen öğretmenlerimize saygı ve hürmetlerimizi bir kez daha iletmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Enstitüsü Müdürü Samsakçı ise etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Balkanlarda Türkçe ve Türk Edebiyatı” konulu panelin başkanlığını Aziz Kril ve Metodiy Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görevli Türkolog Selçuk Uysal yaptı. Panel kapsamında Prof. Dr. Hamdi Hasan "Makedonya’da Türkolojinin Gelişim Seyri’’, Faruk Gezgin ’’Makedonya Ve Türk Edebiyatlarında Modern Türk Şiirinin Gelişimi",  Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Taner Güçlütürk "Kosova’da Gelişen Türk Edebiyatı" ve Prof. Dr. Zeki Gürel "Makedonya İle Türk Edebiyatlarında Nesir Türünün Gelişimi" başlıklarında birer sunum gerçekleştirdiler.