Balkanların İncisi Turizm Şehri Ohri’de Geleneksel Türk Kahvesi Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, 2015 yılı kültür sanat faaliyetleri kapsamında; Kalkandelen, Pirlepe, Radoviş şehirlerinde “Geleneksel Türk Kahvesi Tanıtımı” ve “Türk Filmi Gösterimi” etkinliklerini düzenledi.

Etkinlikler, 23 Aralık 2015 tarihinde, Ohri “UK Grigor Prliçev” Kültür Merkezi’nde Ohri Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Angel Yanev, belediye çalışanları ve okul müdürlerinin ve Ohri halkının katılımıyla gerçekleşti. Geleneksel Türk kıyafetleri eşliğinde bakır cezveyle pişirdikleri Türk Kahvesi, lokumla birlikte tüm katılımcılara ikram edildi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, yaptığı konuşmada  “Türk kahvesi, geleneği olan bir içecektir. Türkiye ile Makedonya’nın kültürel, sanatsal tarihini ve bilimsel ilişkilerini kuvvetlendirmek için kurulmuş olan Enstitüsü, gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetle amacına bir yenisini daha eklemiş oldu. Kahve hayatımızın, sohbetlerimizin, meclislerimizin vazgeçilmez bir unsurudur” şeklindeki sözlerini, “Gönül ne kahve ister ne kahvehane / Gönül muhabbet ister kahve bahane’’ beytini okuyarak tamamladı.

Ohri Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Angel Yanev ise yaptığı konuşmada, ortak kültürel değerlerimizin tanıtılması yönündeki bu tür etkinliklerin, iki dost ülke arasındaki mevcut ikili ilişkilerin güçlendirilmesine bir vesile olduğunu ifade etti. Türkiye-Makedonya arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin, turizm ile eğitim alanında da daha üst düzeye çıkarılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.