Makedonya’da “Saygı Gecesi”

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, başkent Üsküp’te Makedonya’nın önde gelen şair, yazar, sanatçı ve bilim adamlarına yönelik "saygı gecesi" düzenlendi.

Makedonya milletvekili Ferid Muhiç, Vlada Uroşeviç, Luan Starova ve Lidiya Kumbaracı Bogoyeviç gibi seçkin isimlere yönelik düzenlenen saygı gecesine Makedonya Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Üsküp Yunus Emre Enstitisü Müdürü Dr. Şemsettin Şeker, ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, milletvekilleri, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı.

Türkiye ile ilişkilerimiz derinleşiyor

Makedonya Kültür Bakanı Alagyozovski, bu etkinliğin Türkiye ile yakın kültürel ilişkiler kurduklarının ve kültürel işbirliklerini derinleştirdiklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin ve ortak tarihin derin köklere sahip olduğunun altını çizen Alagyozovski, Enstitü ile birlikte Makedonya’daki tüm vatandaşlar için tek toplum oluşturduklarını dile getirdi.

“Sevelim, sevilelim…”

Makedonya Milletvekili Muhiç de Yunus Emre’nin "Sevelim sevilelim..." sözünü hatırlatarak, onun insanları birbirine bağladığını belirtti.

Üsküp’ün böyle nadir etkinliklerin düzenlenmesini hak ettiğini dile getiren Muhiç, “Çünkü burada sadece hoşgörü değil, farklı milletlerin, farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşaması 500 yılı aşkın süre ayakta kaldı ve burada derin kökler bıraktı.” diye konuştu.

Türkiye’yi tanıtırken Makedonya’yı da tanıyoruz

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Şeker ise Türkiye’nin zengin tarih, kültür, sanat ve dil birikimini Makedonya’da ilgililerin dikkatine sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Bunun yanında Makedonya’nın kültür ve sanat birikimini de ülkemizde tanıtma gayreti içerisindeyiz.” dedi.