Pirlepe’de Geleneksel Türk Kahvesi Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

30 Kasım 2015 tarihinde Pirlepe’deki “Marko Çepenkov” Kültür Evi dâhilindeki Mis Ston Sinema Salonu’nda Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ile Pirlepe Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettikleri etkinlikte geleneksel Türk Kahvesi, Pirlepe Belediyesi personelinin ve protokol üyelerinin beğenisine sunuldu. Etkinliğe Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, Pirlepe Belediye Başkanı Mariyan Ristevski, belediye çalışanları, resmi kurum müdürleri, öğretmenler ve Pirlepeliler katıldı.

Etkinlik kapsamında, Pirlepe Belediye Başkanı Maryan Risteski ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Samsakçı katılımcılara hitaben birer selamlama konuşması yaptılar.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı selamlama konuşmasında: “Pirlepe Belediyesi’yle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, ülkenin resmi devlet kurumlarıyla kültür-sanat alanındaki işbirliğimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacak; iki ülke arasında mevcut dostluk köprülerinin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Pirlepe Belediye Başkanı Mariyan Ristevski ise konuşmasında: “İki ülke arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek amacıyla bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktayız. Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla Makedonya ve Türkiye arasında kültür ve sanat alanında gelecekte yapacağımız kültür-sanat alanındaki ortak projeler sayesinde Makedonya’yı ve Belediyemizi Türkiye’de temsil etme imkânı yakalayacağımızı düşünmekteyiz.” İfadelerini kullandı.

Geleneksel Türk Kahvesi tanıtım programının ardından “Aşk Tesadüfleri Sever” filmi, Pirlepe halkının beğenisine sunuldu.