Üsküp’te Türk Halk Oyunları Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Kültürlerarası ilişkileri geliştirme ve aynı zamanda barış, hoşgörü, kardeşlik ve dostluk iklimini dünya genelinde yayma temelli hareket eden Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü ve sanatını farklı toplumlarla buluşturmak için dünyanın 50 noktasında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Bu amaç ve gayeden hareketle ilki Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirilen "Türk Halk Oyunları Programı"nın ikinci ayağı Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün destekleri ve organizasyonuyla 5 Temmuz tarihinde Üsküp’teki Kurşunlu Han’da icra edildi.

Üsküp’ün ikiz şehri olan Bursa’dan, Namık Kemal Gençlik Ve Spor Kulübü (NAKEM) folklor ekibi iş birliğinde gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı ve Misyon Şefi Yardımcısı Tahir Bora Atatanır, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin, Makedonya Maarif Koordinatörü Mustafa Dillioğlu, NAKEM Başkanı Emir Pehlivan, Yeni Yol Derneği Başkanı Salaydin Zekir, yabancı ülke diplomatları, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Aydın, Kütahya, Karadeniz, Artvin ve Trakya yörelerinden birbirinden kıymetli halk oyunlarını icra eden NAKEM folklor ekibi, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Halk oyunları konseri NAKEM Başkanı Emir Pehlivan’ın İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Sayın Prof. Dr. Burhan Kuzu ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz’a hediye takdimi ile son buldu.