Üsküp’te “Türk Şairlerin Buluşması ve Şiir Dinletisi” programı düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Üsküp Büyükelçiliği ve MATÜSİTEB ortaklığında, “Türk Şairlerin Buluşması ve Şiir Dinletisi” 20 Aralık 2015 Pazar günü, Üsküp Bushi Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşti.           

“21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı” kapsamında gerçekleşen etkinlikte, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay yaptığı konuşmada, “Türkçe, Makedonya’da yıllardan beri mevcut ve bunu yaşatmak da önem arz ediyor. Türkçe dilini Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşatmak doğrultusunda faaliyetlerde bulunan Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkürlerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Enstitüsü Müdürü Samsakçı ise, “Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’nün Türk dilini, edebiyatını, kültürünü yurtdışında tanıtmak için kurulduğunu, bu doğrultuda gerçekleştirilen söz konusu etkinlikle Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşayan soydaşlarımızın ana dilleri için gösterdikleri çabalara bir nebze olsun katkı sağlamanın kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizdi.”

Etkinliğe, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, M.C. Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü İsmail Kocayusufoğlu ve dernek başkanlarının yanı sıra yerli, yabancı konuk şairler katıldı.