Üsküp’te “Yunus Sofrası'' İftar Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından 1 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen “Yunus Sofrası’’ iftar programı kapsamında, Türk, Makedon ve Arnavut diplomatlar, akademisyenler, sanatçılar, din görevlileri, dernek başkanları ve toplumun farklı kesimlerden misafirler bir araya geldi.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Samsakçı, “İslam âlemi için çok büyük önemi olan bu kutlu ayda soframıza geldiğiniz ve bu neşeye iştirak ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Yusuf Ziya Kenar ise yaptığı konuşmada “Bildiğiniz gibi Ramazan ayında düzenlenmiş olan iftarlar farklı gruplardan, farklı kesimlerden, farklı düşüncelere özgü insanları bir masanın etrafında toplayarak bir arada yaşama arzusunu pekiştirmek ümidiyle düzenlenmiştir. Şu anda Makedonya’nın çok farklı kesimlerinden insanlar burada bizlerle birlikteler. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Makedonya’da hiç kimseyi ayırt etmeden elimizden geldiğince bütün Makedonya’nın huzur ve refahı için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.