TEKNOFEST 2020 Kuzey Makedonya'da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen, Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Projesi (TABİP) tarafından desteklenen ve Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürüttüğü TEKNOFEST'in tanıtım programı Uluslararası Balkan Üniversitesinde (İBU) gerçekleşti.

Programa, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel, Uluslararası Balkan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Ademoski, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Aytekin Ayden, MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin, Halkbank Kuzey Makedonya İcra Kurulu Başkanı Bilal Sucubaşı, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Sekizkök, yaptığı konuşmada, yaşam standartlarının yükseltilmesi, yaratıcı ve yenilikçi fikirlere duyulan ihtiyaç, inovasyon ve insan faktörünün önemine değindi.

İnsan kaynağının en verimli şekilde kullanılmasının Türkiye'de üzerinde önemle durulan bir hedef olduğunu belirten Sekizkök, "Bu doğrultuda son yıllarda havacılık, uzay ve savunma teknolojilerinde Türkiye'de yapılan atılımlara 'Milli Teknoloji Hamlesi' sloganıyla büyük katkılar sağlayan Türkiye Teknoloji Takımı, TEKNOFEST organizasyonlarıyla genç yeteneklere yeni ufuklar açılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Portalı (TABİP) hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Programın son bölümünde T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel, 2020 yılı TEKNOFEST'te biyoteknoloji, inovasyon, helikopter, jet motoru tasarımı, eğitim ,tarım, çevre ve enerji teknolojileri, akıllı ulaşım gibi 23 kategoride teknoloji yarışmaları düzenleneceğini ve bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplam 4 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlayacaklarını vurguladı.
TEKNOFEST’in bu yıl Gaziantep'de gerçekleşeceğini ifade eden Alper Güzel, dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon liranın üzerinde ödüllerin beklediğini sözlerine ekledi.

Program soru cevap bölümünden sonra tamamlandı.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel ve beraberinde heyet T.C. Üsküp Büyükelçisi Sayın Hasan Mehmet Sekizkök’ü ve Uluslsararası Balkan Üniversitesini ziyaret etti.