41. Uluslararası Manaki Kardeşler Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün destekleri ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski'nin himayelerinde, Balkanlar'ın en prestijli festivali olan 41. Uluslararası Manaki Film Festivali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimini tamamladığı Manastır Askeri İdadisi'nde geçekleşti.

Programa, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı İrena Stefoska, Manastır Belediye Başkanı Nataşa Petrovska, Uluslararası Manaki Kardeşler Görüntü Yönetmenleri Film Festivali Müdüresi Gena Teodosievska, değişik kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Pendarovski, yaptığı konuşmada, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına rağmen geleneksel olarak devam eden festival sekteye uğramadan gerçekleşmiş olup, böyle önemli bir festival sayesinde ülkemizi 7. Sanat kategorisinde dünyaya tanıtığını ve insan faktörünün önemine değindi. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, uzun ve zengin bir geleneğe sahip Uluslararası karakteri ile, yerli ve yabancı izleyicilerin ilgisini çekmekte olan Manaki Kardeşler Festivali ile olan ortaklığımızla, genel olarak sinema sanatının ve Makedon kültürünün destekçisi olma taahhüdümüzü her toplumun en önemli parçalarından biri olarak ifade etmekteyiz. Ülkedeki en tanınmış kültürel etkinliğe destek olmak bizim için büyük bir onurdur. Uluslararası karakteri ile, Manaki Kardeşler Festivali, yerli ve yabancı izleyicilerin ilgisini çekmekte olan nadir bir sosyal etkinliktir. 

 

Festival, Kovid-19 salgını nedeniyle Kuzey Makedonya hükümeti tarafından halka açık etkinliklerin düzenlenmesine ilişkin protokole uygun yapıldı. 

 

Diğer Etkinlikler

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Filmleri Haftası, "Bal Kaymak" filminin gösterimiyle başladı...

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından 41. Üsküp Yaz Festivali kapsamında 30 yıldır düzenlenen "Sinema Akşamları"nda (...