8. Uluslararası Edebiyat Festivali - Pro-za Balkan

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle gerçekleşen Pro-za Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali 14 Eylül 2020 Pazartesi saat 20.00 'de tarihi mekan Üsküp Kurşunlu Han'da gerçekleştirildi.

Bu yıl 8'ncisi düzenlenen binlerce kitapseverin heyecanla beklediği, onlarca yazarın katıldığı festivale Yunus Emre Enstitüsü yazar ve editör Nazlı Berivan Ak ile katıldı.

Makedonya’nın ünlü akademisyenleri Aleksandar Prokopiev ve Ermis Lafazanovski möderatörlüğünde Saraybosna, Bulgaristan, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan ve Makedonya'daki önemli yazarların davet edildiği festivale her bir yazarın kendi eserinden birer bölüm okudukları kapanış programı 16 Eylül Çarşamba günü Arnavutluk doğumlu yazar İsmail Kadare’nin aldığı Prozart Ödülü ile sona erdi.

Bosna Hersek Büyükelçisi Dragan Yakimovik, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, Pro-za Balkan Festivali Müdürü Deyan Traykovski'nin katıldığı Uluslararası Edebiyat Festivali kuruluş temsilcileri, yazar, şair ve edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.