Üsküp Yaz Festivali’nin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün de desteklediği Üsküp Yaz Festivali tanıtım toplantısı 20 Haziran 2017'de Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleşti. Basın toplantısına başta Üsküp Şehir Belediye Başkanı Kotse Trayanovskİ, Ömer Faruk Tekbilek, Festival yetkilisi Elizabeta Kuzmanovska ve Festival müdürü Mirko Stefanosvski katıldı.

Basının büyük ilgi gösterdiği toplantıda Kuzmanovska, 50'nin üzerinde etkinliğe sahip ve 40 gün sürecek 38. Üsküp Yaz Festivali hakkında bilgi verirken açılış konserinin Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla dünyaca ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek ile gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Üsküp Yaz Festivali'nin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan ve 16 farklı ülkeden gelen sanatçılara ve büyükelçilere teşekkür eden Üsküp Şehir Belediye Başkanı Kotse Trayanovski ise festivalin zengin içeriği ile bizleri sıcak bir Üsküp yazı beklediğini dile getirdi.

Festival Müdürü Mirko Stefanosvski da program hakkında genel bilgi aktarırken, özellikle bu festivalin açılış programında dünyaca ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek'in Üsküp'e getirilmesinde büyük katkı sağlayan Üsküp Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederlerini dile getirdi.

Üsküp Yaz Festivali gibi geniş çaplı bir organizasyonun açılış konserinde yer almanın memnuniyetini dile getiren sanatçı Tekbilek, müziğin ve dansın insanları bir araya getirdiğine ve bu sayede insanların birbirini daha iyi anlamalarına vesile olduğuna inandığını söyledi.