Üsküp’te Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Makedonya’da geleneksel Türk okçuluğunun kültürel anlamda canlandırılması ve Türk-İslam kültür öğesi olan okçuluğu geniş kitlelere yayma ve sosyal bir kültür olarak yaşatılması amacıyla okçuluk kursu başlattı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu’nun açılışı, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Projesi kapsamında Kalkandelen Devlet Üniversitesinde görevli öğretim üyesi ve aynı zamanda yıllardır geleneksel Türk okçuluğu alanında eğitmenlik yapan Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca yönetiminde Üsküp’teki tarihî Kurşunlu Han’da gerçekleşti.

İlk derse yoğun ilgi

İlk derste geleneksel Türk okçuluğunun ne anlama geldiği; yay, ok ve tekniği, Türk yayı ve Türk oku ile Batı yayı ve Batı oku arasındaki farklar kursiyerlere anlatıldı.  

Yaklaşık olarak 170 kişinin katıldığı ilk derste kursiyerlere deneme amaçlı birer atış yaptırıldı. Güvenli atış ve uyulması gereken güvenlik kuralları ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı.

Geleneksel Türk Okçuluğu

Türk-İslam tarihinin en önemli kültür öğelerinden birisi olan okçuluk, geleneksel anlamda dünyanın farklı yerlerinde sosyal bir kültür olarak tanıtılmaktadır. Bir spor dalı haline getirilen ve üzerine yarışmalar düzenlenen okçuluk, şimdilerde uluslararası organizasyonlarda ve olimpiyatlarda yer almakta, geniş kitlelere yayılmaktadır.