21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı Üsküp'te Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ile YTB'nin destekleri ve MATÜSİTEB iş birliğinde 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı programı düzenlendi.

Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Program kapsamında Balkanlar Online Yazarlık Atölyesi 2019-2020 eserleri hikaye - deneme - şiir adı altında toplanan kitabın tanıtımı ve ödül takdimi ile Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim gören ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Türk Dünyası Türkçe ile Elele” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi.

Program “Kuzey Makedonya’da Türkçe Eğitimi ve Öğretimin Tarihsel Bağlamda Değerlendirilmesi: Dün, Bugün ve Yarın” paneli ile sona erdi.