Makedonya’da “Şehirler Üsküp’te Kaligrafi Sergisi” Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ile Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATUSİTEB) ortaklığında, Halk Bank AD Üsküp ve Uluslararası Balkan Üniversitesinin destekleriyle Üsküp’te bulunan tarihi Çifte Hamam Sanat Galerisi’nde “Şehirler Üsküp’te Kaligrafi Sergisi” açıldı.

16 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen sergi açılışı kapsamında, Uluslararası Balkan Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi, kaligraf Mahmut Enes Kemer ve kursiyerlerinin çalışmaları sanatseverlerle buluşturuldu.

Genç kaligraf tarafından MATÜSİTEB'de Kasım 2015 ve Şubat 2016 ayları arasında farklı etnik yapıya mensup kursiyerlerin katılımıyla ihya edilen ve öğretilen kaligrafi sanatı, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle sergi haline getirildi.

Sergi, medeniyet şehirleri olarak da adlandırılan birçok coğrafyanın başkenti ve şehrini dâhil ederek, Türk-İslam coğrafyalarında günümüze kadar değerini korumuş olan sanatın ihya edilmesini, tanıtılmasını, öğretilmesini ve farklı coğrafyalarla buluşturulmasını amaçlıyor.

Türk, Makedon, Arnavut ve Boşnak kursiyerlerin çalışmalarıyla hayata geçirilen sergi, 21 Kasım 2016 tarihine kadar Çifte Hamam Sanat Galerisi’nde ziyarete açık kalacak.