"Selvi Boylum Al Yazmalım" Filmi Üsküp'te Gösterildi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından 41. Üsküp Yaz Festivali kapsamında 30 yıldır düzenlenen "Sinema Akşamları"nda (Kafe Kino) "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi gösterildi.

Başkent Üsküp'teki açık havada gerçekleştirilen gösterime, Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra sinemaseverler katıldı.

Enstitü Müdürü Kula, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, film gösterimini Üsküp'ün çok kıymetli mimari eserlerinden, Osmanlı yadigarı Sulu Han'da yaptıklarını söyledi.

Kula, koronavirüs salgını süreci sonrası sanatseverlerin fiziksel olarak ilk kez buluştuğunu belirterek Yunus Emre Enstitüsü olarak, 30 yıldır devam eden Üsküp Yaz Festivali'ndeki sinema akşamları programında bir film gösterimiyle kapanışı yapma fırsatı bulduklarını söyledi.

Türk sinema kültürünün en önemli filmlerinden Selvi Boylum Al Yazmalım'ı Kuzey Makedonya'daki sinemaseverlerle buluşturduklarını belirten Kula, "Makedonca altyazıyla film seyredilecek. Ben bu anlamda tabii filmin Türkiye tarihi açısından öneminin, buradaki sinemaseverler için önemli bir yankı oluşturacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Üsküp Kültür ve Sanat Müdürü Gligorov da geçen 30 yılda Sinema Akşamları'nda yüzlerce film gösterdiklerini ifade ederek "Bu fırsattan yararlanarak bu anlamda uzun yıllardır "Kafe Kino"ya filmler sağlayan Türk kültür merkezi Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün getirilerinin özellikle anlamlı olduğunu söyledi. "Üsküp Yunus Emre Enstitüsü aynı zamanda etkinliğin seviyesini yükselten yazarlar, yönetmenler, aktörler getirdi." ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı ve Üsküp Belediyesi destekleriyle Üsküp Kültür ve Sanat Müdürlüğü tarafından Osmanlı döneminden kalma Sulu Han ve Kurşunlu Han'da düzenlenen 41. Üsküp Yaz Festivali Kovid-19 salgını nedeniyle Kuzey Makedonya hükümeti tarafından halka açık etkinliklerin düzenlenmesine ilişkin protokole uygun yapılmaktadır.

 

 

Diğer Etkinlikler

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün destekleri ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski'nin himayelerinde,...

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Filmleri Haftası, "Bal Kaymak" filminin gösterimiyle başladı...