T. C. Üsküp Büyükelçisi Kara, Türkçe Yaz Okulu Öğrencileriyle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Türkçe Yaz Okulu ve Türkoloji Yaz Okulu Programları kapsamında Türkiye’ye gidecek olan Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri ve Makedonya’da 3 farklı devlet üniversitesinde Türkoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen buluşmada yaz okullarına katılacak olan kursiyerlerimiz ve Türkoloji öğrencileri Büyükelçi Kara ile görüşme fırsatı yakalayarak Türkçe konuştu.

Türkçe konuşan ve Türkçeye olan ilgi ve alakalarını farklı deneyimlerle paylaşan öğrenciler özellikle büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye’nin sunmuş olduğu imkân ve fırsatlardan dolayı ilgili kişilere teşekkür ettiler.

Büyükelçi Kara öğrencileri tebrik etti

Her bir öğrencinin kültür elçisi olduğunu ifade eden Kara, Türkçeyi öğrenmekle kalmayıp, Türkçeyi hem aile bireyleri hem de çevreleriyle paylaşan birer elçi olmaları gerektiğinin altını çizerek Türkçeye duydukları ilgiden dolayı Türkçe Yaz Okulu öğrencilerini tebrik etti.

Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Aydın, Samsun ve Sivas gibi farklı şehirde yaz okulu programına katılacak olan öğrencilerle buluşan Büyükelçi Kara, Anadolu’nun bütün şehirlerinin birbirinden güzel ve gezilmesi gereken doğal ve tarihî güzelliklere sahip olduğunu hatırlatarak, bu şehirlerde yeni tecrübe ve deneyimlerle geri dönmeleri gerektiğini dile getirdi.

20 yıl sonra okunacak mektuplar

2017 Türkçe Yaz Okulu’na katılacak olan öğrenciler 20 yıl sonra okunacak olan mektuplar kaleme alıyor. “Geleceğe Mektup” konseptiyle kaleme alınacak yazılarda öğrenciler “20 yıl sonra nasıl bir dünya hayal ediyorum?” sorusunun cevabını arayacak.

Mektuplar son olarak yirmi yıl sonra açılmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yetkililerine teslim edilecek.