Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Makam Koltuğu Öğrencilere Emanet Edildi

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Üsküp Yunus Emre Enstitüsü makam koltuğu Radoviş ve Tefeyyüz İlkokulu öğrencilerine emanet edildi.

Kuzey Makedonya'nın Radoviş kentinden yaşayan ve ressamlığıyla öne çıkan 12 yaşındaki Emrah Arifov, Yunus Emre Enstitüsü'nün faaliyetlerini gündeme alarak makam koltuğuna oturdu. Tefeyyüz ilkokulundan Elanur Emin, İbrahim İbrahim, Bartu Bayraktar ve Erda İslam da eşlik etti.

Türkiye'deki çocuklara seslenen çocuk müdür Arifov, "Türkiye'deki kardeşlerimiz buraya gelerek kendi tarihimizi, kıyafetlerimizi, yaşadığımız yerleri görmeli" çağrısı yaptı. Arifov ayrıca Başkan Erdoğan'a da mesaj gönderdi. Arifov, siz var oldukça biz burada rahatız Cumhurbaşkanım" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Türk kültürünü yaşatılması ve geleceğe aktarılması konusunda fikirlerini sundu. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü çocukların gözünden Türk Kültürü, Sanatı ve Türkçe adına önerilen projelerin bazılarını hayata geçirme kararı aldı.

Günün anlamına binaen Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Müdürü Serhat Kula ise, "Bugünün Rumeli'de anlamı çok daha farklıdır. Hiçbir önyargıya sahip olmayan temiz zihinlerde 23 Nisan deyince tek görebildiğimiz anavatana olan karşılıksız sevgidir. Özellikle Balkanlar'da görev yapan Türkiye kurumlarımıza, bölgedeki emanetimize çok büyük hassasiyeti olan Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler ile bu fidanları yeşertmek görevi düşüyor." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Enstitü Müdürü Kula çocuklara hediyeler sundu.