Üsküplü Şair Yahya Kemal Beyatlı Doğum Yerinde Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

 

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü “Abide Şahsiyetler Projesi”nin ilk ayağında medeniyet şairi Yahya Kemal Beyatlı’yı konu alan bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansa T.C. Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Bünyamin Kutlu ve Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’un sunumuyla 21 Nisan 2017 tarihinde Üsküp Türk Çarşısı Tarihi Çifte Hamam’da gerçekleştirilen konferans kapsamında Üsküp’te doğup büyüyen, çocukluk yıllarını bir Osmanlı şehri olan Üsküp’te geçiren, havasını teneffüs eden ve kişiliğini Üsküp’te kazanan medeniyet şairimiz Yahya Kemal Beyatlı anlatıldı.

Karakuş yaptığı sunumda Yahya Kemal’in hiçbir şiiri yayınlanmadan ünlü olmuş bir şair olduğunu, şiir kitabı yayınlanmadan Türkiye’nin en iyi şairi olarak seçildiğini, dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı’yı yerinde, Üsküp’te anmanın yapılacak en güzel etkinliklerden birisi olduğunu ifade etti.