Üsküp’te “Osmanlı Mezar Taşı Edebiyatının Edebî ve Estetik Değerleri” Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Mehmet Samsakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Osmanlı Mezar Taşı Edebiyatının Edebî ve Estetik Değerleri’’ adlı bir konferans ve imza günü düzenledi.

Türk-İslam medeniyetinin en önemli kültür, sanat ve yaşam tarzını aksettiren mezar taşlarını ve içinde barındırdığı edebiyatı, kültür ve hayatı; sanat ve edebiyatseverlerle buluşturmak gayesiyle düzenlenen konferans ve imza gününe M.C. Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi, Akademisyenler Prof. Dr. Luan Starova, Prof. Dr. Gazanfer Bayram ve Prof. Dr. Numan Aruç, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Tuna Eyüp Kahveci, Halk Bank Ad Üsküp Genel Müdürü Turan Ademi, İcra Kurulu Üyesi Buket Gereçci ve çok sayıda misafir katıldı.

Program kapsamında Doç. Dr. Samsakçı Türk kültür, sanat ve edebiyat tarihinde ölüm düşüncesi, ölüm estetiği, Osmanlı mezar taşları, kadın mezar taşları, çocuk mezar taşları ve günümüz mezar taşlarının özelliklerini katılımcılarla paylaştı.

Samsakçı konferansın akabinde, 2015 yılında 1. baskısı yapılan “Ölüme Açılan Estetik Kapı Türk Mezar Taşı Edebiyatı” başlıklı eserini imzalayarak misafirlere hediye etti.