YEE Türk Okçuluğu Takımı’nın Birincilik Sevinci

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Kahramanmaraş’a bağlı Türkoğlu ilçesinde bu yıl 7-9 Temmuz 2017 tarihinde ikincisi düzenlenen Uluslararası Türk Oyunları Festivali'ne katıldı.

Festivale Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca'nın liderliğinde, Makedonya'yı temsil etmek için katılan Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Okçuluğu Takımı, Ülkelerarası Takımlar 20 Metre Yarışı’nda birinci oldu.

Yarışma sırasında takım adına yarışan Serdar Asan, 35 ülke içerisinde takımını birinci yaparak ülkesine çeyrek altınla döndü.

Yarışma sorasında çeşitli dallarda yapılan atışlarda başarılı atışlar gerçekleştiren YEE okçuları, ülkelerini başarıyla temsil ettiler.

Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca "Yunus Emre Enstitüsünün desteği ile Üsküp Kurşunlu Han’da eğitimlerini sürdüren okçularımız, Makedonya'ya yeni bir soluk getirmiştir. Geleneksel bir oyun olarak devam ettirilen okçuluk, bireysel bir spor olmanın yanında takım çalışmasını da teşvik ederek, insani değerleri yüceltip disiplinli bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Bir ata sporu olan okçuluğun Makedonya'da yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere öğretilmesi konusunda desteklerini hiç bir zaman esirgemedikleri için Yunus Emre Enstitüsüne çok teşekkür ederim." dedi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu’na Yoğun İlgi

Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu açıldığı günden beri 150'ye yakın kursiyerin ilgisini çekerek yoğun bir talep gördü. Üsküp’e gidip gelme probleminden dolayı kendi şehirlerde de böyle bir kursun açılmasını isteyen gençler, yarışmalarda Makedonya'nın da temsil ediliyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler.